top of page
  • KD

Nieuws uit Europa

De leerlingen van 3MTa en 3HUMa verbleven begin oktober samen met mevrouw Veldeman, mevrouw Van Melckebeke en mijnheer Van den Berge in Albertville . Ze volgden er een week de lessen in een secundaire school, samen met andere leerlingen uit verschillende Europese landen.

Deze uitwisseling kadert binnen Erasmus+, een project voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. ​In de toekomst staan nog heel wat internationale nascholingen en opleidingen op het programma, zodat leerlingen en leerkrachten de kans krijgen om onvergetelijke ervaringen op te doen in Europa. In december staat de volgende uitwisseling al op het programma: dan trekken 5 leerlingen en 2 leerkrachten naar Kroatië.


Hieronder een verslagje van de uitwisseling:

Internationale uitwisseling Albertville van 2/10/23 t.e.m. 7/10/23

Onze school neemt deel aan het Europese Erasmus+ project dat gericht is op onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het doel hiervan komt samengevat hierop neer:

· in contact komen met andere culturen, om zo van én met elkaar te leren en het Europese identiteitsgevoel te versterken;

· nieuwe vaardigheden, denkbeelden en attitudes ontwikkelen;

· een sterker gevoel krijgen voor waarden als solidariteit, democratie en vriendschap, om zo vooroordelen en stereotypering te verminderen;

· betrokken raken bij de samenleving en gestimuleerd worden om daar actief in te participeren.

De eerste uitwisseling van dit schooljaar ging naar Albertville in Frankrijk. Daar kwamen we samen met leerlingen en leerkrachten van 5 verschillende nationaliteiten, naast België en Frankrijk ook Kroatië, Finland en Portugal (meer bepaald het eiland Terceira op de Azoren).

De belangrijkste thema’s van deze uitwisseling waren duurzaamheid, green entrepreneurship en participatie.

Hoe een onderneming “groen” kan zijn, zie je in de manier van werken van Resto l”Ekilibre.

Page Andika
.pdf
Download PDF • 49KB

Wil je meer over weten over duurzaam personenvervoer bekijk dan zeker de website van SACMI, die zorgt voor duurzame mobiliteit via kabeltransport.

passenger transport
.pdf
Download PDF • 7.08MB

Lees ook “WhatistheDoughnut”, waarin uitgelegd wordt hoe een grote stad kan inzetten op duurzaamheid.

doughnut
.pdf
Download PDF • 1.07MB

Het was alleszins een leerrijke ervaring voor leerlingen en leerkrachten!Comments


Recente posts
Archief
bottom of page