top of page
  • KD

Kangoeroewedstrijd

Ook dit jaar namen onze leerlingen van de eerste graad deel aan de Vlaamse Kangoeroewedstrijd, een leuke wiskundewedstrijd waaraan in totaal meer dan 120 000 leerlingen uit Vlaanderen deelnamen.

Op vrijdag 19 april hebben onze leerlingen geprobeerd de juiste oplossing te vinden van 24 denk-, puzzel- en rekenvraagjes. Er werd gezwoegd en gerekend. De twijfel was op sommige gezichten af te lezen. De verschillende antwoordmogelijkheden werden afgewogen. Iedere leerling boog zich met volle aandacht over de meerkeuzevragen. Twee maanden later kwamen de prijzen dan eindelijk binnen! Elke leerling werd beloond met een certificaat en een kangoeroegom. Daarnaast konden vele leerlingen nog een extra prijs bemachtigen uit de mooie prijzenpot van Kangoeroe waarbij rekenen, denken en puzzelen de rode draad vormt.

4 leerlingen uit onze eerste graad slaagden erin zich te plaatsen in de top 100 van de beste leerlingen van Oost-Vlaanderen! Proficiat aan Timon De Feyter (1Lc), Siena De Lil (2Lc), Femke Verbruggen (2Lc) en Alexander Peelen (2Lc).

Maar uiteraard geldt bij deze wedstrijd ook de olympische gedachte: “Deelnemen is belangrijker dan winnen!” Een dikke proficiat ook aan alle leerlingen die de uitdaging aangingen om hun doorzettingsvermogen, initiatief en kritisch denken te tonen.


Wiskundeleerkrachten 1ste graad


Comments


Recente posts
Archief
bottom of page