top of page
  • KD

Kangoeroewedstrijd 2023

Ook dit jaar namen onze leerlingen van de eerste graad deel aan de Vlaamse Wiskunde Kangoeroewedstrijd. Een leuke wiskundewedstrijd waaraan in totaal 110 962 leerlingen uit 1 415 scholen uit Vlaanderen deelnamen.

Op donderdag 16 maart hebben onze leerlingen geprobeerd de juiste oplossing te vinden van 24 denk-, puzzel- en rekenvraagjes. Er werd gezwoegd en gerekend. De twijfel was op sommige gezichten af te lezen. De verschillende antwoordmogelijkheden werden afgewogen. Iedere leerling boog zich met volle aandacht over de meerkeuzevragen. Twee maanden later kwamen de prijzen dan eindelijk binnen! Elke leerling werd beloond met een certificaat en een kangoeroepotlood. Daarnaast konden vele leerlingen nog een extra prijs bemachtigen uit de mooie prijzenpot van Kangoeroe waarbij rekenen, denken en puzzelen de rode draad vormt.

5 leerlingen uit onze eerste graad slaagden erin zich te plaatsen in de top 100 van de beste leerlingen van Oost-Vlaanderen! Proficiat aan Olivia Bracke (2LAa), Tienke Van den Steen (2LAa), Nore Van Ginderdeuren (1MD), Manou Ottoy (2Lab) en Luca De Graeve (2MC).

Maar uiteraard geldt bij deze wedstrijd ook de olympische gedachte: “Deelnemen is belangrijker dan winnen!” Een dikke proficiat ook aan alle leerlingen die de uitdaging aangingen om hun doorzettingsvermogen, initiatief en kritisch denken te tonen.


Wiskundeleerkrachten 1ste graad


Comments


Recente posts
Archief
bottom of page