top of page
  • KD

Kangoeroewedstrijd

Onder het motto "wiskunde kan ook leuk zijn!" namen onze leerlingen van de eerste graad deel aan de Vlaamse Wiskunde Kangoeroewedstrijd. Een leuke wiskundewedstrijd waaraan in totaal 97 263 leerlingen uit 1 274 scholen uit Vlaanderen deelnamen.

Op donderdag 17 maart hebben onze leerlingen geprobeerd de juiste oplossing te vinden van 24 denk-, puzzel- en rekenvraagjes. Er werd gezwoegd en gerekend. De twijfel was op sommige gezichten af te lezen. De verschillende antwoordmogelijkheden werden afgewogen. Iedere leerling boog zich met volle aandacht over de meerkeuzevragen. Twee maanden later kwamen de prijzen dan eindelijk binnen! Elke leerling werd beloond met een certificaat en een kangoeroedriehoek. Daarnaast konden veel leerlingen nog een extra prijs bemachtigen uit de mooie prijzenpot van Kangoeroe waarbij rekenen, denken en puzzelen de rode draad vormt.

Phebe Van De Velde (2MF) en Emma Spruyt (2LA) slaagden erin zich te plaatsen in de top 100 van de beste leerlingen van Oost-Vlaanderen met een score van maar liefst 107 en 111 punten! Proficiat!

Maar uiteraard geldt bij deze wedstrijd ook de olympische gedachte: “Deelnemen is belangrijker dan winnen!" Een dikke proficiat ook aan alle leerlingen die de uitdaging aangingen om hun doorzettingsvermogen, initiatief en kritisch denken te tonen.

Wiskundeleerkrachten 1ste graadComments


Recente posts
Archief
bottom of page