top of page
  • KD

Amsterdam 23-25 mei

De derdes keken er al lang naar uit, en waren dan ook zeer enthousiast opgestaan op 23 mei om al vroeg de bus te nemen richting Amsterdam. Bij aankomt op het Museumplein rond 10 uur werd de groep in 2 gesplitst: een deel bezocht het Rijksmuseum (op zoek naar het bekende schilderij Nachtwacht), de andere groep trok naar het Van Gogh Museum. In de namiddag stond voor groep 1 een bezoek aan het Achterhuis op het programma, beter gekend als de schuilplaats van Anne Frank. De andere groep ging op maandagnamiddag naar de Portugese synagoge voor een zoektocht met tablets, en bezochten met een gids de Joodse buurt en het Namenmonument. 's Avonds, na het inchecken in het hotel en het avondeten, stond ook nog een boottocht gepland. Moe maar tevreden gingen ze allen naar bed.

Dinsdag was alweer een goed gevulde dag: afhankelijk van het programma was het nu voor de andere groepen de beurt om het Achterhuis, de synagoge en de Joodse buurt te bezoeken. De leerlingen keken ook enorm uit naar het bezoek aan Madame Tussaud. De foto's spreken dan ook boekdelen. En alsof dat nog niet genoeg was, stond ook een stadsspel met foto's op het programma. De smartphones draaiden overuren. ;-)

Ook de laatste dag werden nog heel wat foto's genomen. Toen trokken ze met zijn allen naar wetenschappelijk museum NEMO waar ze zelf actief aan de slag gingen. Na een middagmaal op het terras van NEMO ging het opnieuw richting Aalst. Zeker en vast een onvergetelijke driedaagse voor onze derdes!