• KD

Stof tot nadenken

De voorbije twee maanden onderzochten de leerlingen tijdens de lessen wetenschapslab heel wat zaken over stoffen. Zo ontdekten ze het verschil tussen zuivere stoffen en mengsels, slaagden ze er in om zelf suiker uit water te scheiden, onderzochten ze het verschil in smeltpunt van water en zoutwater, ontdekten ze dat er in onze voeding heel wat stoffen worden toegevoegd... om maar een paar voorbeelden te noemen.

Het eerste project 'Stof tot nadenken' sloten we de voorbije lessen af door het maken van een mocktail. Eerst gingen de leerlingen op onderzoek. Ze pasten de geziene leerstof toe en bepaalden de massadichtheid van fruitsap. Met deze waarde konden ze dan beslissen in welke volgorde ze de laagjes van hun mocktail zouden inschenken. Het werd een boeiende en lekkere proef. We laten jullie via de foto's graag mee genieten.

Mevrouw Van Lancker

Recente posts
Archief