• Stijn De Moor

Schrijfactie Amnesty International

Dinsdagmiddag 27 oktober organiseerde de werkgroep Amnesty International de allereerste schrijfactie van het nieuwe schooljaar. Leerlingen, leerkrachten en directie werden uitgenodigd om een brief te schrijven en zo op te komen voor de mensenrechten. We deden ons uiterste best om onze actie zo coronaproof mogelijk te laten verlopen en we zijn heel blij dat jullie hier allen jullie steentje aan bijgedragen hebben. We schreven brieven voor Salman, een jongeman uit Rusland die onterecht opgesloten en mishandeld wordt omdat hij niet akkoord is met het Tsjetsjeense regime. Daarnaast schreven we ook brieven voor 12 Hongkongers die in isolement worden gehouden omdat ze geprobeerd zouden hebben de Chinese grenzen over te steken met een speedboot. We konden dankzij jullie maar liefst 103 brieven verzamelen en opsturen! We hopen jullie snel goed nieuws te kunnen melden over Salman en de Hongkongers, voor nu alvast een heel dikke dankjewel aan elk van jullie! Hopelijk tot op onze volgende actie!

Werkgroep Amnesty

Recente posts
Archief