Kangoeroewedstrijd

May 19, 2020

Samen met 1 166 andere scholen in Vlaanderen schreven wij onze school dit jaar opnieuw in om deel te nemen aan de internationale Kangoeroewedstrijd. Deze wedstrijd daagt leerlingen uit met reken-, denk- en puzzelwerk. Het is ondertussen een traditie dat we met de volledige eerste graad deelnemen. 

De wedstrijd zou plaatsvinden op donderdag 19 maart. Het lijkt al lang geleden maar dat was de eerste week dat we ‘in ons kot’ moesten blijven. De organisatie van de wedstrijd paste hun werkwijze aan en maakte het zo mogelijk dat leerlingen thuis deelnamen aan de wedstrijd. 

Zo kregen alle leerlingen van de eerste graad midden april het wedstrijdboekje digitaal en gingen heel wat leerlingen thuis vrijwillig aan de slag. We kunnen dit jaar dus geen klasfoto delen van leerlingen die samen aan het werk zijn. We tonen jullie wel graag enkele sfeerbeelden van leerlingen die thuis op zoek gingen naar de oplossingen. Dankjewel aan Hanne, Ine, Mathis en Julie om een foto door te sturen.

Aangezien de wedstrijdvragen van dit jaar nog niet mogen gepubliceerd worden, geven we jullie graag twee vragen uit de wedstrijd van vorig jaar. Lukt het jullie om de oplossing te vinden?

Hebben jullie de smaak te pakken en willen jullie vanuit jullie kot graag nog oefeningen oplossen. Via de site kangoeroe.org kan je de wedstrijdvragen (en de oplossingen) van vorige edities vinden. Veel wiskundeplezier gewenst!

 

Leerkrachten wiskunde eerste graad

 

 

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Pinnen op Pinterest
Delen op Google+
Please reload

Meest bekeken post

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

June 29, 2020

Please reload

Archief
Please reload

© 2009 - 2019 by Stijn De Moor // 2019-2020 by Kristin Droessaert - DvM Humaniora - Onderwijsstraat 2 - 9300 Aalst