Onze manier van werken tijdens Coronacrisis

April 6, 2020

Sinds 16 maart zijn de lessen op school geschorst omwille van de Coronacrisis. De school ging niet in vakantiemodus, integendeel: leerkrachten en directie gingen meteen aan de slag om tot een gemeenschappelijke aanpak van de studies te komen. Hierbij werd geopteerd om wekelijks een helder en doenbaar takenpakket op te stellen. De titularissen bezorgen een overzicht van deze taken en van de online sessies aan de leerlingen en hun ouders via Smartschool. Ook polsen ze naar het welbevinden van onze leerlingen.

De school voorziet, zoals gevraagd door de overheid, opvang voor kinderen van wie de ouders een job uitoefenen in een cruciale sector of kinderen in een kwetsbare thuissituatie. In de praktijk merken we echter dat de ouders een oplossing gevonden hebben voor de opvang van hun kinderen.

Ondertussen hebben we ook via Smartschool Live de geplande klassenraden van de eerste en tweede graad kunnen houden.

Voor de eerste graad is beslist dat de evaluatie van het dagelijks werk in het 2de trimester als voldoende evaluatie aanvaard is voor de leerstof van het 2de trimester. Voor de tweede graad wordt per vak bekeken welke leerinhouden voldoende bevraagd zijn bij het dagelijks werk en welke eventueel nog dienen bevraagd te worden nadien. Dit kan zowel via herhalingstoetsen als op de proefwerken in juni.

Op vrijdag 3 april komt het maandrapport van maart online beschikbaar, en voor de eerste graad ook het 2de trimesterrapport met de punten voor dagelijks werk.

Gezien de huidige omstandigheden hebben we als school ook onze verantwoordelijkheid genomen en zijn we bezig met de annulering van de meerdaagse taalstages/uitstappen. De eindejaarsreis is wettelijk geannuleerd aangezien de Turkse grenzen dicht zijn.

Of de scholen na de paasvakantie zullen open gaan weten we nog niet. Wij krijgen hierover richtlijnen van de overheid, ook wat mag en niet mag. Van zodra we info krijgen, communiceren we dit natuurlijk zo snel mogelijk via Smartschool.

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Pinnen op Pinterest
Delen op Google+
Please reload

Meest bekeken post

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

June 29, 2020

Please reload

Archief
Please reload

© 2009 - 2019 by Stijn De Moor // 2019-2020 by Kristin Droessaert - DvM Humaniora - Onderwijsstraat 2 - 9300 Aalst