Solidariteitsontbijt

March 9, 2020

Zoals elk jaar vond ook in deze vastenperiode een solidariteitsontbijt plaats op school. Op donderdag 5 maart tussen 7.15 en 8.15 uur werden de ingeschreven leerlingen en leerkrachten ontvangen in refter 2 voor een lekker ontbijt met producten van Oxfam Wereldwinkel. De opbrengst van de actie gaat naar de ondersteuning van Broederlijk Delen.

 

In de vastenperiode willen wij de leerlingen solidair laten zijn met de situatie van mensen in de armste landen ter wereld. Wij willen samen met Broederlijk Delen werken aan een meer rechtvaardige en duurzame samenleving, in het Zuiden én in België. Broederlijk Delen vestigt dit jaar de aandacht op de gevolgen van de klimaatverandering voor de mensen in het zuidelijk halfrond. Het is hoog tijd dat beleidsmakers en welvarende mensen wereldwijd realiseren dat het consumptieniveau moet afnemen, dat we werken aan een samenleving van 'het genoeg'.
Informatie krijgen de leerlingen in de godsdienstles, concrete actie ondernemen we door het organiseren van een solidariteitsontbijt, waar de leerlingen kunnen aan deelnemen. 

 

 

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Pinnen op Pinterest
Delen op Google+
Please reload

Meest bekeken post

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

June 29, 2020

Please reload

Archief
Please reload