Leerling & acteur Aaron Blommaert (4ECAa)

Je bent voor velen een bekend gezicht. Kan je eens vertellen waar we je zoal kunnen gezien hebben op tv?

Ik heb het grote geluk dat ik al wat ervaring heb door  verschillende projecten. De bekendste daarvan zijn ‘Junior Eurosong: 2013’, ‘Junior Musical: Kadanza’,’ The Voice Kids’,’ Kosmoo’ en nu zijn we nog altijd bezig met de opnames van ‘4eVeR’!

Had je het succes van 4eVeR verwacht?

Voor iedereen die aan het 4eVeR-project meewerkte  was het afwachten gedurende het eerste seizoen wat het effect zou zijn wanneer het op antenne zou gaan. Aangezien we nu seizoen 2 uitzenden mogen we ervan uitgaan dat het programma wordt geapprecieerd bij Ketnet. Het programma heeft als doel dat kinderen/mensen die het  volgen of bekijken er hun eigen plezier uithalen en er plezier mee beleven! Zolang dit gebeurt, zijn wij zeer content!

Onlangs is er een boek verschenen over jouw personage Robin. Hoe voel je je daarbij?

Klopt. Het is cool en raar tegelijk. Ik deed mee aan 4eVerR om bij te leren en te acteren (wat ik dan ook super leuk vind om te doen!) en dit is zoiets dat er dan bij komt kijken als merchandise zeg maar… Maar ik probeer me daar niet al te veel van aan te trekken. Ikzelf heb het boek niet geschreven. Daardoor is het voor mij dan wel cool dat ik eigenlijk een soort van boekpersonage vertolk, of omgekeerd natuurlijk!

Hoe reageert je omgeving op jouw bekendheid?

Bekendheid zeg ik niet graag aangezien ik dit doe als hobby. Maar ik heb een superfamilie die mij naar de opnames brengt, en ik heb mijn vrienden die me enorm steunen in alles wat ik doe, net zoals mijn klas!

Ik vermoed dat de opnames veel tijd in beslag nemen? Heb je nog tijd voor andere hobby’s?

Vaak heb ik lange en zware opnamedagen die altijd door gaan op woensdagnamiddag en in het weekend en vakanties natuurlijk. Maar de hobby’s die ik ervoor deed blijf ik behouden zoals basketbal. De trainingen gaan door op andere dagen en de matchen zijn ook in het weekend.  Aangezien ik tot vorig jaar in het studio100-koor zat en hiermee moest stoppen door te veel opnames, doe ik sinds dit jaar muziekschool op maandag. Ik ben iemand die vaak schrik heeft om zich snel te gaan vervelen, maar met deze hobby’s zal dat wel niet gauw gebeuren. Al is het soms moeilijk te combineren en is het iets té druk. Dan moet ik altijd denken aan de hoofdformule: ‘school gaat voor!’ 

Zijn er dingen die je op school leert die je kan gebruiken bij het acteren?

Niet meteen dingen die ik echt op school leer. Maar aangezien we vaak opnames op een school hebben gebruik ik af en toe zinnetjes en namen die ik op school gebruik. Bijvoorbeeld zoiets als ‘die toets van wiskunde  bij mevrouw Droessaert ging redelijk goed’, ‘zie dat je niet met rosse muntjes betaalt aan de balie trouwens, mevrouw De Bruyn heeft dat niet graag’. Maar dat doe ik vooral in nood als de scène stilvalt.

 

Hoe zie je de toekomst?

Dat is volgens mij een vraag die voor velen heel moeilijk is. En ik ga heel eerlijk zijn, ik heb er nog geen flauw benul van. Ik zou graag verder doen met de dingen waarmee ik nu bezig ben zoals acteren of zingen, musical, theater, maar die kans is klein en misschien wil ik toch liever iets helemaal anders gaan doen. Om het kort te zeggen: ik weet het niet, maar laat ons hopen dat het een mooie toekomst wordt. 

Veel succes, Aaron!

Interview afgenomen door mevrouw Droessaert